Bildiri Yazım Formatı

Bildiri gönderiminde aşağıdaki “Örnek Bildiri” formatları kullanılmalıdır. Ayrıca yazım kurallarına da aşağıdaki dosyadan ulaşabilirsiniz.

Bildiri Yazım Kuralları

Örnek Bildiri

Kongre Yürütme Kurulu hakem değerlendirme sürecine girmeden önce bildirileri ön değerlendirmeye tabi tutacaktır. Yapılan ön değerlendirmede, Bildiri Yazım Kurallarına uygun şekilde yazılmayan bildiriler, hakem değerlendirme sürecine alınmayacak ve yazar/yazarlara yeniden düzenlenmesi için geri gönderilecektir. Tam metin olarak yazılmayan bildiriler kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır. Ön değerlendirme sürecini geçen bildiriler ise 24. Ulusal Turizm Kongresi, bildiri değerlendirme sürecinde çift taraflı kör hakemlik ilkesiyle değerlendirilir. Hakemler yazarlar ile doğrudan iletişime geçemez, değerlendirme ve yorumlar bildiri yönetim sistemi aracılığıyla yazara iletilir. Bu süreçte değerlendirme formları ve tam metinler üzerindeki hakem yorumları yürütme kurulu üyeleri aracılığıyla yazar(lar)a iletilir.